2017-08-05 10:50:39• hírek • Agerpres.ro

Ismerd fel és jelentsd fel a legkeresettebb bűnözőket

 A román rendőrség és az EUROPOL az internethasználók segítségére számít, hogy a legkeresettebb bűnözők nyomára bukkanjon - tájékoztatat az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye. 

'Mi nem tudjuk, hogy hol tartózkodnak. Segítesz, hogy megtaláljuk?' - ezt a felhívást tette közzé minden európai ország rendőrsége az EUROPOL által kezdeményezett, EU MOST WANTED kampányban.

'A bűnözők nem vakációznak. A turistaparadicsomok kiválóan alkalmasak arra, hogy elrejtőzködjenek. Lehet, hogy egyikük éppen melletted húzza meg magát. Fontos, hogy információkat kapjunk tőled, hogy legalább néhányukat elkaphassuk' - írja a közleményben.

Az összes európai rendőrség 'nyári üdvözlőlapokat' terjeszt, amelyek Európa legkeresettebb bűnözőiről tartalmaznak információkat. 'Minél többen megosztják ezeket a képeket, annál nagyobb az esélye, hogy olyanokhoz is eljusson, akik hasznos információkkal szolgálhatnak a hatóságoknak' - fogalmaz a dokumentum.

A közlemény szerint a www.eumostwanted.eu honlapot 2016-os indítása óta több mint 2,5 millió személy kereste fel. '36-an a legkeresettebb bűnözők közül azután buktak le, hogy az állampolgárok információkat adtak róluk az EU MOST WANTED platformon. Négyen önként feladták magukat, miután megjelentek a listán' - írja a dokumentum.

Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján jelenleg két román és három magyar állampolgár szerepel.  Az egyaránt 50 éves Clapon Gheorghét és Silvestru Ionelt korrupció és pénzmosás, illetve emberkereskedelem miatt körözik. Kosztadinovszki Viktor Miklós és Bánáti Attila kábítószerkereskedelem, Plank Zoltán pedig szándékos emberölés és szervezett bűnözés miatt szerepel a listán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: